Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντίθετο το σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησής τους

"Ως εργαζόμενοι, αλλά πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας, κάναμε σαφές ότι θεσμοί τύπου ΤΑΙΠΕΔ, δεν νομιμοποιούνται να ξεπουλούν την περιουσία του ελληνικού λαού. Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε το περαιτέρω ξεπούλημα της πατρίδας μας"

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ 'Αρη Ξενόφο, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του σωματείου.

Ο κ. Ξενόφος επιβεβαίωσε την πρόθεση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην διαδικασία πώλησης των μετοχών, όπως προβλέπουν οι σχετικές συμφωνίες με τους δανειστές, ενώ από την πλευρά του σωματείου τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι τα ΕΛΠΕ είναι κολοσσός για τα ελληνικά δεδομένα, δραστηριοποιούνται και εκτός των συνόρων (Κύπρος, πΓΔΜ, Βουλγαρία, Σερβία, Μαυροβούνιο), επιτυγχάνουν τα τελευταία χρόνια αλλεπάλληλα ρεκόρ κερδοφορίας συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της χώρας και παράλληλα έχουν αναλάβει σε συνεργασία με μεγάλες ενεργειακές επιχειρήσεις, να διερευνήσουν το ενδεχόμενο ύπαρξης υδρογονανθράκων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) στη χώρα μας.

Ανέφεραν ακόμη ότι μέσω των ΕΛΠΕ, το κράτος ασκεί την ενεργειακή πολιτική της χώρας, ότι η εταιρία φροντίζει για την απρόσκοπτη τροφοδοσία και κάλυψη ενεργειακών αναγκών της χώρας (σώματα ασφαλείας, νοσοκομεία, σχολεία κλπ), εξασφαλίζει την τροφοδοσία με καύσιμα απόμακρων περιοχών της πατρίδας μας (νησιά - ορεινοί όγκοι) και ασκεί κοινωνική πολιτική "σε επίπεδο που καμία αμιγώς ιδιωτική επιχείρηση δεν πρόκειται να πράξει" (σχολεία, υποτροφίες, σώματα ασφαλείας και στήριξη ευπαθών και ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων).

"Ως εργαζόμενοι, αλλά πρωτίστως ως πολίτες αυτής της χώρας, κάναμε σαφές ότι θεσμοί τύπου ΤΑΙΠΕΔ, δεν νομιμοποιούνται να ξεπουλούν την περιουσία του ελληνικού λαού. Ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αποτρέψουμε το περαιτέρω ξεπούλημα της πατρίδας μας", καταλήγει στην ανακοίνωσή του το σωματείο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο