Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Το 2018 θα είναι το έτος καινοτομίας και νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα"

Eurokinissi

Ο Β. Αποστόλου εξήγγειλε σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, η οποία αποτελεί, όπως τόνισε, άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ και την κυβέρνηση

Χρονιά έρευνας, καινοτομίας και προώθησης των νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα ανακοίνωσε ότι θα είναι το έτος 2018, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το ΥΠΑΑΤ στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων AGROTICA.

Ο υπουργός εξήγγειλε σειρά μέτρων και παρεμβάσεων που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της εφαρμοσμένης έρευνας και καινοτομίας, η οποία αποτελεί, όπως τόνισε, άμεση προτεραιότητα για το ΥΠΑΑΤ και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ο κ. Αποστόλου ανακοίνωσε πως επίκειται η ανασυγκρότηση του τομέα με το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το υπουργείο για την αναδιοργάνωση του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ, η αξιοποίηση μέτρων και δράσεων για την υιοθέτηση και προώθηση νέων τεχνολογιών - καινοτομιών μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, του ΕΣΠΑ και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, καθώς και η δημιουργία νέας συνεργασίας με τη μορφή Επιχειρησιακής Ομάδας μεταξύ φορέων προερχόμενων από την παραγωγική δραστηριότητα και την επιστημονική - ερευνητική κοινότητα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δύο αντιλήψεις, δύο δρόμοι

Μετά τις Πρέσπες, η συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν ακόμα μία καθαρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε δύο γραμμές: αυτή που αντιλαμβάνεται ως πρόοδο τον δημοκρατικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο