Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κατερίνα Νοτοπούλου: Η Θεσσαλονίκη έρμαιο των ιδιωτικών συμφερόντων

Κριτική εφ' όλης της ύλης στον δήμαρχο Κ. Ζέρβα από την επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»

Θεσσαλονίκη: Σκληρή κριτική εφ' όλης της ύλης άσκησε στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγορώντας τον ότι, ενώ αυτοπαρουσιάζεται ως «δήμαρχος της ευταξίας», έφερε «το μπάχαλο στην πόλη» μετατρέποντάς τη σε έρμαιο ιδιωτικών συμφερόντων.

Καταλόγισε «προχειρότητα» στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της σχολικής στέγης με αφορμή την αιφνιδιαστική ανακοίνωση για την ενεργειακή αναβάθμιση τριών σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα την αναστάτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σ’ αυτά. Αναφέρθηκε στις πολλές μετακινήσεις υπαλλήλων και τις καταγγελίες υπηρεσιακών στελεχών για εξωθεσμικές παρεμβάσεις, ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου ότι αν και στα λόγια δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει τον τομέα της καθαριότητας, ουσιαστικά αυτό δρομολογεί. «Αυτή τη στιγμή οι Θεσσαλονικείς ταλαιπωρούνται, η πόλη είναι πιο βρόμικη, δεν τοποθετούνται 2.500 καινούργιοι κάδοι, χώρια οι κάδοι της κομποστοποίησης, και σας ρωτώ γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί; Λέτε ότι είστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Πρακτικά εμείς πιστεύουμε, και μακάρι να διαψευστούμε, ότι τους κρατάτε για να τους δώσετε δωράκι στους εργολάβους που παίρνουν κομμάτι - κομμάτι την καθαριότητα. Εδώ είμαστε και θα το δούμε κι αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά και ρώτησε τον Κ. Ζέρβα αν αληθεύει ότι σε αποθήκη στα κοιμητήρια υπάρχουν 2.000 καινούργιοι κάδοι, μικροί και μεγάλοι.

Η Κ. Νοτοπούλου επιτέθηκε στον δήμαρχο και για την αλλαγή σχεδιασμού στην πλατεία Ελευθερίας, όπου επαναφέρει τη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ και ουσιαστικά, αντί να απομακρύνει τα Ι.Χ. από το κέντρο, φέρνει περισσότερα. Κατηγόρησε επίσης τη δημοτική αρχή για «τεράστια ανοχή» στην κατάληψη του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, ενώ κάλεσε τον Κ. Ζέρβα «τώρα που βγήκανε οι περικεφαλαίες», να αναπτύξει κοινές δράσεις με την πόλη των Σκοπίων, γιατί «οι γενιές που μεγαλώνουν εδώ θα πρέπει να ποτιστούν με ειρήνη, φιλία, ασφάλεια και συνεργασία».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο