Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Πέρκα προς Ά.Γεωργιάδη: Ο Δήμαρχος λογοδοτεί στους πολίτες που τον ψήφισαν και όχι στον υπουργό

Eurokinissi

Όπως σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης «ανέφερε ότι η εκλογή του Δημάρχου Αμυνταίου οφείλεται στις ενέργειες και παρεμβάσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επηρέασε το εκλογικό σώμα»

«Ο υπουργός Ανάπτυξης Ά.Γεωργιάδης, παρευρισκόμενος σε εκδήλωση της τοπικής ΝΔ στο πλαίσιο της κοπής πίτας στο Αμύνταιο, προέβη σε υποδείξεις μπροστά στις κάμερες προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου. Ανέφερε ότι η εκλογή του Δημάρχου οφείλεται στις ενέργειες και παρεμβάσεις του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος επηρέασε το εκλογικό σώμα. Δεν έφτανε μόνο αυτό το ατόπημα του υπουργού. Ο κ. Γεωργιάδης θεώρησε ότι αφού χάρη στις δικές του ενέργειες, κέρδισε τις εκλογές ο Δήμαρχος Αμυνταίου, αυτός οφείλει να υπακούει στις εντολές του υπουργού», τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ, Πέττη Πέρκα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «ενημερώνουμε τον κ. Γεωργιάδη ότι σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Χάρτη αυτονομίας της τοπικής αυτοδιοίκησης ορίζεται ρητά η "αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης" ως το δικαίωμα και η πραγματική ικανότητα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) να ρυθμίζουν και να διαχειρίζονται, στο πλαίσιο του νόμου, υπ’ ευθύνη τους και προς όφελος του πληθυσμού τους, σημαντικό μέρος των δημοσίων υποθέσεων».

Παράλληλα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «αρχή που αποτελεί και Συνταγματική επιταγή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι το κράτος δεν επιτρέπεται να εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση των ΟΤΑ. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων».

«Ο Δήμαρχος οφείλει να λογοδοτεί στους πολίτες που τον ψήφισαν και όχι στον υπουργό. Η λογοδοσία του Δημάρχου στους πολίτες προβλέπεται και ορίζεται στο Νόμο περί Δήμων και Κοινοτήτων. Είναι υποχρέωση του κάθε δημάρχου να λογοδοτεί στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του απέναντι σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και στους δημότες», σημείωσε η Π.Πέρκα.

Ακόμη η ίδια τόνισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ παρεκτρέπεται. Την προηγούμενη βδομάδα, κατά τη ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ήρθε προς ψήφιση τροπολογία, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση πήρε αρμοδιότητες από τους ΟΤΑ. Με την εν λόγω ρύθμιση, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών πλέον θα εγκρίνει υψόμετρα. Η τροπολογία αφορά αρχικά το ακίνητο της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, εφαρμόζεται όμως οριζόντια και για όλα τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ».

«Κύριε υπουργέ θα επαναλάβω αυτό που σας είπα και στην ολομέλεια της Βουλής: Μήπως αφού δεν σας αρέσει η τοπική αυτοδιοίκηση... να την καταργήσουμε;» σχολίασε η αν. τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο