Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ζητάει την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Eurokinissi

Επεισοδιακή η αντίδραση Κασιδιάρη

Επεισόδιο προκάλεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα» Ηλίας Κασιδιάρης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας που είναι σε εξέλιξη, κατά την έγκριση ψηφίσματος για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το ψήφισμα κατατέθηκε προ ημερήσιας διάταξης ως κοινή πρόταση των παρατάξεων "Ανοιχτή Πόλη", "Αθήνα είσαι εσύ", "Λαϊκή Συσπείρωση", "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" προκειμένου να εκφραστεί «πάνδημη θέληση καταδίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ενόψει του επερχόμενου τέλους της δίκης, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015».

Ο Κασιδιάρης, εκτοξεύοντας ύβρεις, απείλησε τους δημοτικούς συμβούλους που το ψήφισαν ότι το κόμμα και η παράταξή του θα στραφούν νομικά εναντίον τους.

Στο ψήφισμα, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και έχει τίτλο «Στη φυλακή οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφορά μια εγκληματική οργάνωση. Η απόφαση της δίκης θα αφορά τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων. Έχουμε το χρέος και τη δύναμη να τα προασπιστούμε. Να βάλουμε τέρμα στη φασιστική απειλή».

Επίσης, στο ψήφισμα χαρακτηρίζεται «πρόκληση» η εισαγγελική πρόταση που προτείνει την αθώωση των κατηγορουμένων. «Αν υιοθετηθεί», επισημαίνεται στο ψήφισμα, «θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ασύδοτη δράση των ταγμάτων εφόδου, εξοπλισμένων με μια χρηματοδότηση 8 εκατομμυρίων ευρώ».

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, τονίζεται στο ψήφισμα, απαιτεί από το δικαστήριο «να προχωρήσει στην παραδειγματική καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί. Όχι μόνο του Ρουπακιά, του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, αλλά όλης της ηγεσίας που έδινε τις εντολές και εκπαίδευε τα μέλη για να εκτελούν τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών, αριστερών, δημοκρατικών πολιτών, συνδικαλιστών κ.ά.».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο