Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ηλιόπουλος: Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τρομοκράτησε τους νεοναζί

«Ο Δήμος Αθηναίων χθες έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν φοβήθηκε να πάρει θέση, να πει ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή»

«Φωνές και απειλές χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πραγματικότητα όμως είδαμε ξανά τον φόβο των νεοναζί μπροστά στην αλήθεια» αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, «για άλλη μια φορά μας υπενθύμισαν πόσο φοβισμένοι είναι μπροστά σε οποιονδήποτε που, συλλογικά ή ατομικά, υπερασπίζεται τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Την ίδια στιγμή χωρίς να το θέλουν μας έδειξαν πόσο σημαντικές μπορούν να είναι οι λέξεις. Η χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας ενάντια στην Χρυσή Αυγή, ήταν ικανή να τους τρομοκρατήσει».

Ο Ν. Ηλιόπουλος επισημαίνει ότι «ο Δήμος Αθηναίων χθες έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν φοβήθηκε να πάρει θέση, να πει ότι η θέση των νεοναζί δολοφόνων είναι στην φυλακή. Δεν φοβήθηκε να δηλώσει ότι η εισαγγελική πρόταση συνιστά πρόκληση. Η παραδειγματική καταδίκη της Χρυσής Αυγής αποτελεί σήμερα ένα μεγάλο στοίχημα για την δημοκρατία μας. Ποτέ ξανά φασισμός!».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο