Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στον αέρα τα σχολικά γεύματα για πάνω από 54.000 παιδιά

Λόγω της καθυστέρησης των διαγωνισμών από το υπ. Εργασίας - Στον Δήμο Αθηναίων το θέμα έφερε η "Ανοιχτή Πόλη", ενώ παρέμβαση έχουν κάνει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Στον αέρα βρίσκεται η σίτιση για περισσότερα από 54.000 παιδιά στα δημοτικά σχολεία της χώρας, καθώς έχουν καθυστερήσει οι διαγωνισμοί που διενεργούνται με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας. Το πρόβλημα απασχολεί απ’ άκρη σ’ άκρη όλη τη σχολική κοινότητα και δεν είναι λίγοι οι δήμαρχοι που ως αποδέκτες των παραπόνων της κοινωνίας μεταφέρουν τη δυσφορία στις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Παιδείας. Στον Δήμο Αθηναίων το θέμα έφερε η “Ανοιχτή Πόλη”, ενώ παρέμβαση έχουν κάνει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον Δήμο Αθηναίων, από την αρχή της σχολικής χρονιάς, περί τα 8.000 παιδιά στα δημοτικά σχολεία της 2ης, 3ης και 4ης κοινότητας δεν έχουν παραλάβει γεύμα και “βρισκόμαστε ήδη στη μέση του σχολικού έτους”, όπως υπογραμμίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Ανοιχτής Πόλης”. Η πρόταση της παράταξης υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, με τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη να δεσμεύεται για παρέμβασή του προς τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας. Να σημειωθεί ότι στο σύνολο των 280 δημοτικών σχολείων του Δήμου Αθηναίων, οι μαθητές λαμβάνουν γεύματα από τον Νοέμβριο στις μονάδες της 1ης, 5ης, 6ης και 7ης δημοτικής κοινότητας.

Πάντως, το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και, σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερα από 54.000 σχολικά γεύματα, δηλαδή το 30% των γευμάτων που προβλέπονται, δεν έχουν διατεθεί στα σχολεία της χώρας με βάση το εγκεκριμένο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού για το 2020. Υπολογίζουν, μάλιστα, ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου δεν έχουν διατεθεί 19.000 γεύματα στα σχολεία της Αθήνας και της Αττικής, 24.600 γεύματα στα σχολεία της Μακεδονίας, εκ των οποίων τα 18.000 στη Δυτική Θεσσαλονίκη, 6.000 στην Πελοπόννησο, όπως και 1.500 στη Λέσβο.

“Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις”

Για το ζήτημα κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή οι τομεάρχες Παιδείας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Έφη Αχτσιόγλου μαζί με 23 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για “αδικαιολόγητες καθυστερήσεις” στη διανομή σχολικών γευμάτων και καταλογίζοντας την ευθύνη στις ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας. Επίσης, ζητούν να μάθουν εάν η συνέχιση του προγράμματος αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και εάν πρόκειται να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποφευχθούν οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην παράδοση ζεστών σχολικών γευμάτων.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις