Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στήλες

ΥΠΟΕΝΟΤΗΤΕΣ Avgileaks Eυρωεκλογές 2014 Scanner Think Tank Ένας συνηθισμένος πολίτης ΈχουΜΜΕ και Λέμε ΑΠ’ ΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ Αντικατοπτρισμοί Ατζέντα Αυτοπροσδιορισμοί Αόρατες Πόλεις Βιβλιοθηκάριος Δευτέρα κάτι έχω Διαβάσαμε Διαδικτυωμένος Διεθνής Τύπος Είδα Εν συντομία Εντυπώσεις Εντός Φύλου Επί Σκηνής Επιλογές από το Διαδίκτυο Επιστολές Εφηβικό Θέατρο Ημερολόγια αναγνώσεων Ιστο(παρα)λόγιον Ιστολογήματα Κακοήθειες Κατά τα Λοιπά Κοινοβουλευτικός έλεγχος Κοσμοδρόμιο Κρείττον σιγάν; Κριτική Κινηματογράφου Κύριο Άρθρο Μετασχηματισμοί Οικονομικό Περισκόπιο Οπτικές ΠΟΛΥ - πολιτισμικά Παιδικό θέατρο Παραβατικά Περιδιαβάζοντας Περισκόπιο Ρήσεις & Παραπολιτικά Σήμερα είναι Κυριακή Σκάκι Στις αίθουσες τέχνης Στο και πέντε Στον Αφρό Συναντήσεις Σφαιρικά Σύντομα Τηλεπαράθυρα Τηλεόραση - Επιλογές Της Εβδομάδας Της ώρας Υπάρχει λόγος Υπάρχουν κι αλλού εκλογές Υπογραμμίσεις Υστερόγραφα Χρονογράφημα
28/05/17

Μπορούμε και χωρίς Τόμσεν - Σόιμπλε

Το αριστούργημα όμως, ανεκτίμητο μάθημα για κάθε σοβαρό ή υποψήφιο συνδικαλιστή και πολιτικό, ήταν η συζήτηση στο Eurogroup και δη η στάση των Β. Σόιμπλε και Π. Τόμσεν. Με την εμφάνιση των τριών σεναρίων ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποστήριξε πως δεν μπορεί να πάει παρακάτω γιατί τίποτε απ' αυτά δεν είναι ρεαλιστικό.

27/05/17

Γιαλό - γιαλό πηγαίναμε

Η μεσαία τάξη μπορούσε να πηγαίνει πότε - πότε για ένα -ακριβό- γεύμα ή ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου ικανοποιώντας κάποια γνωστά σε όλους εμάς τους μικρομεσαίους ταξικά κόμπλεξ απέναντι στην ιθύνουσα μεγαλοαστική τάξη. Ας ξεφύγουμε όμως από τη δύναμη της συνήθειας και ας δούμε τι αντιπροσωπεύει αυτό το τεράστιο κτίσμα στη θέση όπου βρίσκεται.

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Να καθησυχάσουν θέλουν οι ανακοινώσεις και οι διαρροές αυτού του τύπου. Να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι όλα -ή σχεδόν- είναι υπό έλεγχο.

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΘΕΑΤΡΑ

Μέσα στη δύσκολη κατάσταση που επέβαλε η κρίση που δημιούργησαν όσοι κυβέρνησαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, μέσα στην φτωχοποίηση που επέφεραν οι ίδιοι πάλι, μέλημά μας θα πρέπει να είναι η επούλωση όποιων πληγών μπορούμε να επουλώσουμε

Τέταρτη ηλικία

Ο Γερμανός περιηγητής Lubenau έρχεται το 1589 στην Αθήνα, εντυπωσιάζεται από τις υγιεινές συνθήκες, και βεβαιώνει ότι είδε «εκατοχρονίτες που δεν θυμούνται να αρρώστησαν ποτέ στη ζωή τους».

Περί ανταγωνιστικότητας

Μια πρόσφατη έρευνα της ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψης Bruegel, όμως, υποστηρίζει ότι το πρόβλημα “αστάθειας” στην Ευρωζώνη δεν είναι οι εταίροι που δεν κάνουν τα μαθήματά τους, αλλά η Γερμανία. Η οποία παραβιάζει συνεχώς έναν κεντρικό κανόνα της Ευρωζώνης, αυτόν της διατήρησης του κοινού στόχου για τον πληθωρισμό.


Ραδιόφωνο