Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Θα παραιτηθεί κάποιος;

Η δημόσια σουηδική τηλεόραση έδειχνε χθες στα απογευματινά της δελτία εικόνες από τα αεροδρόμια, όπου ταξιδιώτες έβλεπαν τις πτήσεις τους προς Ελλάδα να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται χωρίς να δίνεται νέα ώρα αναχώρησης. Η υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε χθες τους Σουηδούς πολίτες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ξανασκεφτούν την Ελλάδα ως τόπο διακοπών τους.

Είμαστε μια ωραία ατΜΜΕσφαιρα

Αξίζει να θυμηθεί κάποιος πώς ήταν το κλίμα στα ΜΜΕ επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Μια συνεχής κραυγή αγωνίας για οτιδήποτε, από επιχειρήσεις που υπερφορολογούνται και την επιχειρηματικότητα που καταδιώκεται μέχρι υπουργούς που καπνίζουν και αργόμισθους μετακλητούς...

Ποιον θα ντραπεί ο Κ. Μητσοτάκης;

Έχει πολύ ενδιαφέρον που ο Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε χθες σε «πρωτοφανή απόπειρα θεσμικής εκτροπής» μιλώντας στο υπουργικό του συμβούλιο. Εντάξει, θα πει κάποιος, τόσος είναι, λέει καμιά βαριά κουβέντα παραπάνω

Κάνουν πως πανηγυρίζουν

Η Νέα Δημοκρατία, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και τα φιλικά τους ΜΜΕ πανηγυρίζουν για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πανηγυρίζουν με τη γίδα στην πλάτη.

Σουξουμούξου μανταλάκια

Για οποιον καταλαβαίνει στοιχειώδη αγγλικά, το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού είναι απολύτως σαφές: αναφέρει ότι η εταιρεία Novartis Hellas ξόδεψε χρήματα προκειμένου να ασκηθεί επιρροή σε ξένες κυβερνήσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Κατέστρεψαν την οικονομία, παίζουν με τη δημοκρατία

Μετά το καταστροφικό για την οικονομία δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς με ύφεση 16% (21% τον Απρίλιο) η κυβέρνηση προσγειώνεται στην πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα ζοφερή, στην οποία ήδη ζουν η πραγματική οικονομία, οι επιχειρήσεις, ο κόσμος της εργασίας.

Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ

Ναι, παιδιά, αυτό ακριβώς. Το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε όλα όσα έκανε το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν που έριξε τα προσόντα των μετακλητών και ανέβασε τις αποδοχές τους για να διορίσει αυτούς που ήθελε στο Δημόσιο.

Δώστε τη λίστα. Αυτό

Τελικά, το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μια χαρά την έκανε τη δουλειά του. Και μεγάλη απήχηση είχε, και το ζήτημα ανέδειξε ακόμα περισσότερο. Και η κυβέρνηση βρίσκεται, στο θέμα αυτό, κολλημένη με την πλάτη στον τοίχο.

Οι πρόσφυγες και το κυβερνητικό ήθος

Έξαλλη η κυβέρνηση, κατηγορεί μέσω «κύκλων» της τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι με την ερώτηση που υπέβαλε, αν η Ελλάδα τηρεί στην αντιμετώπιση των προσφύγων το Διεθνές Δίκαιο, υιοθετεί την κακόβουλη τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της χώρας μας.

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί;

Χιλιάδες επιχειρήσεις που η λειτουργία τους ανεστάλη ή υπέστη περικοπή εξαιτίας της πανδημίας αποκλείονται από το πρόγραμμα φθηνού δανεισμού που εξήγγειλε η κυβέρνηση. Οι όροι που έχουν τεθεί είναι γι’ αυτές απαγορευτικοί, ενώ εξίσου απαγορευτική είναι και η απαιτούμενη γραφειοκρατική διαδικασία.

Η αποδόμηση του Μωυσέως

Πληροφορούμαστε από φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες ότι ο Κ. Μητσοτάκης, «μιλώντας σε συνεργάτες του», κλώτσησε το ντενεκεδάκι του ανασχηματισμού λίγο πιο πέρα.

Ύφεση is a state of mind

Απ’ ό,τι φαίνεται, τελειώνουν τα ψέματα και το παραμύθι με τον Μωυσή, τον Ηρακλή και τα ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η ύφεση για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 θα είναι της τάξης του 10%..

Δύο διαφορετικές αντιλήψεις

Από την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ μπορεί κανείς να καταλάβει ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στη λογική της προηγούμενης και τη λογική της παρούσας κυβέρνησης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος και συνεκτικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη..

Επικίνδυνες καταστάσεις

Η "Αυγή" αποκαλύπτει σήμερα ότι το πρόγραμμα «Συν-Εργασία», το οποίο η κυβέρνηση παρουσίασε ως σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας, μένει στα αζήτητα από τις επιχειρήσεις.


Ραδιόφωνο