Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Πού αλλού γίνονται αυτά;

Μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας, η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι η εξής: Πρώτον, η δημόσια Υγεία δοκιμάζεται από ελλείψεις προσωπικού, υλικού και εξοπλισμού ασφάλειας. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει μόνο τον εφοδιασμό της σε χειροκροτήματα.

Η τελευταία δοκιμασία

Ειρήνη, ευημερία και αλληλεγγύη ήταν η τρίπτυχη υπόσχεση προς τους λαούς της Ευρώπης, πάνω στην οποία στήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ευέλικτος Γ. Βρούτσης

Εκτός από ένθερμος οπαδός της ευέλικτης εργασίας, ο κύριος Βρούτσης είναι και μάστορας της ευέλικτης επικοινωνίας. Αν τον παρακολουθήσεις τις τελευταίες ημέρες, μπορείς να διαπιστώσεις πόση προσπάθεια καταβάλλει για να καλύψει την πραγματική ουσία των μέτρων που παίρνει.

"Δουλίτσες" στην πανδημία

Την ώρα που η κυβέρνηση σαλπίζει εθνικά προσκλητήρια με χειροκροτήματα, συγκινητικές αναρτήσεις και F16, οι φωνές για την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και τις ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δυναμώνουν ολοένα και περισσότερο.

Χρειαζόμαστε νοσοκομεία, όχι τσιτάτα

Καλό θα είναι αυτές τις ημέρες να θυμόμαστε. Να θυμόμαστε ότι έχουμε μια κυβέρνηση που, ναι, τη βρήκαν τα δύσκολα. Αλλά είναι μια κυβέρνηση που προσπάθησε συνειδητά να διαλύσει το σύστημα Υγείας με τη συρρίκνωση, την ιδιωτικοποίηση και τη διαφθορά.

Αδυναμία, ανικανότητα ή σχέδιο;

Πρέπει να είναι κάποιος πολύ ρομαντικός για να θεωρεί ότι η κυβέρνηση εξαγγέλλει τα εργασιακά μέτρα που εξαγγέλλει επειδή δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρίση ή επειδή δεν έχει συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Ο Κ. Μητσοτάκης και η Τζάιαντ

Ο πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του μας μιλά σαν ένας καλός φίλος. Μας προτρέπει να μείνουμε σπίτια μας, να ακούσουμε μουσική, να διαβάσουμε βιβλία, να δούμε ταινίες και να τσατάρουμε με τους αγαπημένους μας. Ή να βγούμε για ένα τρεξιματάκι ή για ένα περπάτημα μόνοι μας.

Μαζέψτε τους

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει μόνο ένα ελαφρυντικό: από στιγμή σε στιγμή ένα πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς μπορεί να βάλει την πολιτική του καριέρα σε σοβαρή δοκιμασία. Υπ’ αυτήν την έννοια δικαιολογούνται και το άγχος του και όλη αυτή η φασαρία που κάνει.

Χειροκροτήματα και σοβαρότητα

Η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι έσπευσε να καπελώσει το χειροκρότημα από τα μπαλκόνια για το νοσηλευτικό μας προσωπικό. Έτσι, όποιος έβγαινε στο μπαλκόνι του να χειροκροτήσει χειροκροτούσε και λίγο, ήθελε δεν ήθελε, την κυρία Μαρέβα.

Ομοψυχία, αλλά όχι στα μέτρα του Μητσοτάκη

Ομοψυχία ναι. Αλλά η ομοψυχία έχει πάντοτε ένα κέντρο και μια ιδέα. Και το κέντρο αυτό είναι σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό. Και ιδέα είναι η ανάγκη να προστατεύσουμε τους ευάλωτους.

Η κοινωνία οργανώνεται, η πολιτική δεν σταματάει

Ο κορωνοϊός είναι πλέον μέσα στη ζωή μας. Δοκιμάζει την αντοχή του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο σε επίπεδο υποδομής όσο και σε επίπεδο ανθρώπινων ορίων. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι όλοι -ή σχεδόν όλοι- δείχνουν να συνειδητοποιούν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Α, τώρα είναι καλή η δημόσια Υγεία...

Εξαναγκασμένη από τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση σπεύδει σε μέτρα στήριξης της δημόσιας Υγείας. Μπροστά στον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο η κατάσταση, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες πάνε λίγο στην άκρη.

Καλύτερα να το βουλώνετε

Όταν η προηγούμενη κυβέρνηση διαχειριζόταν το προσφυγικό -και μάλιστα στις αρχές του 2016, με ροές ανθρώπων πολλαπλάσιες από τις σημερινές-, η Νέα Δημοκρατία έκανε ότι μπορούσε προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα.

Κερδοσκοπούν χαϊδολογώντας τα δίκανα

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ισχυρίζεται ότι οι πολίτες που ξαμολήθηκαν να κυνηγήσουν πρόσφυγες «είναι εθνοφύλακες που έδρασαν βάσει εντολών». Μπορεί άλλα κυβερνητικά στελέχη να σκίζουν τα ρούχα τους στην Βουλή ότι δεν υπάρχουν «τάγματα εφόδου», όπως έγραψε η "Αυγή".


Ραδιόφωνο