Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Ωμοί και αναίσχυντοι

Από προχθές, ολόκληρο το σύστημα της Ν.Δ. που εμπλέκεται με οποιονδήποτε τρόπο με την υπόθεση Novartis περιφέρεται έξαλλο στα ΜΜΕ. Απειλεί τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα με ισόβια, κραυγάζει για έσχατες προδοσίες και ισόβια και εξαπολύει ύβρεις και απειλές κατά των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Η κατάντια της Προανακριτικής

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής, εγκαταλείποντας κάθε πρόσχημα, θα επιχειρήσει σήμερα να αποκαλύψει την ταυτότητα των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος της υπόθεσης Novartis. Οι μάρτυρες αυτοί έχουν καταθέσει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων.

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Ο ρομαντικός κόσμος του Κ. Μητσοτάκη

Σίγουρα δεν είναι το φόρτε του Κ. Μητσοτάκη να μιλάει στη Βουλή για τα εργασιακά. Διότι τότε αναδεικνύεται όλη η υποκρισία που τον διακατέχει στα θέματα αυτά. Το δόγμα του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι υπεύθυνοι για την προστασία της εργασίας είναι οι εργοδότες. Η κυβέρνηση θα απαλλάξει από τη φορολογία τους εργοδότες και οι εργοδότες «θα φροντίζουν τους εργαζομένους τους».

Οι λαγοί του Κ. Μητσοτάκη και ο κατώτατος μισθός

Μην κοροϊδευόμαστε. Ο Κ. Μητσοτάκης είναι εναντίον της αύξησης του κατώτατου μισθού. Το είχε πει άλλωστε, σε ανύποπτο χρόνο, όταν η έξοδος από τα Μνημόνια ήταν ακόμα μακριά. Γιατί η αντίληψη του Κ. Μητσοτάκη είναι ότι κάθε τι που θίγει τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και ευνοεί, έστω και ελάχιστα, τους εργαζόμενους είναι αντιαναπτυξιακό.

Η θεσμική ξεφτίλα της Προανακριτικής

Έχοντας εξαντλήσει τη δυνατότητα να στήσει ένα αξιοπρεπές κατηγορητήριο εις βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου, η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής επιστρέφει στην αρχική της επιδίωξη: το ξεσκέπασμα των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis. Μια τέτοια επιδίωξη είναι, προφανώς, παράνομη.

Όσο πιο ξεδιάντροπα, τόσο καλύτερα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι θέλει κλειστά κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες. Μπορεί να θεωρεί την παρουσία τους απειλή για την Ελλάδα. Μπορεί να μην τον ενδιαφέρει η αποσυμφόρηση των νησιών ούτε η συλλογική ευρωπαϊκή προσπάθεια στη διαχείριση του προσφυγικού. Δικό του θέμα. Ακροδεξιός είναι, στους ακροδεξιούς απευθύνεται.

Κλειστά κέντρα κράτησης και ακροδεξιός λαϊκισμός

Η κυβέρνηση έχει σταθμίσει προφανώς τους συντελεστές κόστους - οφέλους και έχει αποφασίσει ότι η δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης σε πέντε νησιά μπορεί να εξαγριώνει τις τοπικές κοινωνίες, αλλά θα εκτιμηθεί από τους ψηφοφόρους της στην υπόλοιπη χώρα.

Ώρα να μιλήσει η κοινωνία

Επτά μήνες μετά τις εκλογές του 2019, ο κόσμος αρχίζει πια να βλέπει καθαρά τους άξονες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Και αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται για το πρόγραμμα που ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε προεκλογικά, αλλά για ένα άλλο πρόγραμμα, με ξεκάθαρες επιλογές εις βάρος των πολλών και προς όφελος των λίγων.

Τι καταλαβαίνει από εξωτερική πολιτική ο Κ. Μητσοτάκης;

Είναι προφανές ότι, σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, αυτή η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα. Μετά το φιάσκο με τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, στην οποία, η Ελλάδα, αν και άμεσα ενδιαφερόμενη, δεν προσκλήθηκε, ήρθε η αναφορά του Ερντογάν σε μυστικές ελληνοτουρκικές συνομιλίες για τα Ίμια - που αποτελούν ελληνικό έδαφος.

Δημόσια υγεία: Deals διά πάσαν νόσον

Τις τελευταίες ημέρες, ήρθαν στη δημοσιότητα πολλές καταγγελίες για κλινικές νοσοκομείων που οδηγούνται στην υπολειτουργία και το κλείσιμο, για σοβαρές ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα καθώς και για γενικευμένες ελλείψεις φαρμάκων από τα φαρμακεία.

Η υποκρισία της Ν.Δ. και ο κατώτατος μισθός

Όταν η κυβέρνηση Σαμαρά, διά του (και) τότε υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, συνομολόγησε, μέσα σε ελάχιστη ώρα, με τους δανειστές τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% και θέσπισε τον ακόμα πιο χαμηλό υποκατώτατο, είχε παρουσιάσει τις αποφάσεις αυτές ως τεράστιας σημασίας αναπτυξιακά μέτρα.

Ορμπανάκια για μια χούφτα ψήφους

Μετά τη χθεσινή επίθεση από τα ΜΑΤ στους πρόσφυγες της Λέσβου, η αστυνομία αποσύρθηκε και άφησε άπλετο χώρο στα ακραία στοιχεία να «πάρουν τον νόμο στα χέρια τους». Άλλο που δεν ήθελαν. Φορτώθηκαν ελληνικές σημαίες και άρχισαν να επιτίθενται σε πρόσφυγες και σε εθελοντές μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η χοντροκομμένη ακροδεξιά λογική του Ν. Μηταράκη

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης αποκάλυψε ότι οι πρόσφυγες της Μόριας, που χθες έκαναν διαδήλωση έξω από το Κέντρο Υποδοχής, μάλλον υποκινήθηκαν. Όχι, ο υπουργός δεν μας είπε από ποιον υποκινήθηκαν.

Όμηροι των συμφερόντων και του ακροδεξιού λαϊκισμού τους

Η ποδοσφαιρολογία των τελευταίων ημερών έδειξε πόσο αυτή η κυβέρνηση είναι δέσμια της διαπλοκής και των σχέσεών της με συγκεκριμένους επιχειρηματίες. Ανέδειξε, επίσης, την κρίση που υποφώσκει με τον Σαμαρά.

Πλωτά φράγματα στα κυβερνητικά μυαλά

Κανένας λογικός άνθρωπος στην κυβέρνηση δεν μπορεί να φαντάζεται ότι θα ανακοπούν οι προσφυγικές ροές στο Αιγαίο με ένα πλωτό φράγμα 2,5 χιλιομέτρων. Αλλά η κυβέρνηση δεν στοχεύει εκεί.

Διπλωματικά φύκια και εθνικές μεταξωτές κορδέλες

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν προχθές ότι η αναφορά Τραμπ υπέρ των ελληνικών θέσεων, στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Ερντογάν, είναι αποτέλεσμα της επιτυχίας του ταξιδιού Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Αυτή η διαρροή είναι διπλά βλακώδης και διπλά επικίνδυνη.

Ανομία και πολιτική υποκρισία

Η είδηση είναι η εξής: Εχθές στη Θεσσαλονίκη μια ομάδα ατόμων μπήκαν στην πολυκατοικία όπου στεγάζεται το γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτη. Έγραψαν στους τοίχους υβριστικά συνθήματα κατά του Κ. Μητσοτάκη και του Λ. Αυγενάκη και πέταξαν τρικάκια υπέρ του ΠΑΟΚ.

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».


Ραδιόφωνο