Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Πρώτο κουδούνι με ανέτοιμα σχολεία

Μεθαύριο ανοίγουν τα σχολεία. Στην πιο κρίσιμη συνθήκη στη ζώσα μνήμη και πιο ανέτοιμα από ποτέ, αν εξαιρέσει κάποιος την τραγική περίοδο Διαμαντοπούλου, όταν αντί για βιβλία διανέμονταν στα παιδιά φωτοτυπίες.

Έσπειρε μίσος, θερίζει αδιέξοδα

Αντί να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και με όρους ανθρωπισμού την τεράστια καταστροφή στη Μόρια, η κυβέρνηση δίνει εξετάσεις στο πιο ακραίο ρατσιστικό και φοβικό τμήμα του ακροατηρίου της

Οι πρόθυμοι δεσμοφύλακες

Το ότι θα καιγόταν κάποια στιγμή η Μόρια δεν ήταν κάτι απρόβλεπτο. Όταν 12.000 άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι σε χώρο σχεδιασμένο για 1.500, με ελεεινές συνθήκες διαβίωσης, χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς υγειονομική περίθαλψη και, το σημαντικότερο, χωρίς ελπίδα, το να συμβεί κάποια στιγμή μια έκρηξη είναι απολύτως ευεξήγητο.

Η κανονικότητα Μητσοτάκη

«Τίποτα δεν μας στεναχώρησε περισσότερο από το περιστατικό στο Ασβεστοχώρι, όπου από ένα άτομο χάσαμε πολλούς...» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Και καθάρισε διά της ατομικής ευθύνης.

Ακόμα δυο νεαροί στο πιλοτήριο

Από χτες δυο στελέχη της νεότερης γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε δυο κορυφαίες επιτελικές θέσεις. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νάσος Ηλιόπουλος κατέχουν τις θέσεις του γραμματέα και του εκπροσώπου του κόμματος.

Το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ των Μνημονίων, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ολοκληρώσει την κυβερνητική του θητεία βάζο ντας ένα ξεκάθαρο πρόσημο στον χαρακτήρα τής κυβερνητικής του πολιτικής.

Ποιoν να πιστέψουμε τώρα;

Οι ανακοινώσεις του γ.γ. του ΝΑΤΟ αλλά και σειρά από άλλες παρεμβάσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων εμφανίζουν την κυβέρνηση να έχει συμφωνήσει την έναρξη συνομιλιών με την Τουρκία για την αποκλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Απειλή για την κοινωνία

Η ύφεση που ανακοινώθηκε για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι 15,2%. Την περίοδο των Μνημονίων το ρεκόρ ύφεσης τριμήνου ήταν γύρω στο 11%.

Γιατί η Δεξιά λατρεύει την ανεργία

Ας το καταλάβουμε. Μπορεί κάποιοι κυβερνητικοί βουλευτές να το λένε με τον πιο γελοίο τρόπο που θα μπορούσαν, αλλά είναι αλήθεια: για τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση η ανεργία είναι αποκλειστικά θέμα ατομικής ευθύνης.

Στη γαλέρα με τον Βρούτση

Η αποτυχία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει πρόσθετους πόρους από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SURE για τη στήριξη της εργασίας σχολιάστηκε έντονα. Αποδεικνύεται τώρα ότι η αποτυχία αυτή ούτε αθώα ήταν ούτε σε απλή ανικανότητα οφείλεται.

Οι Μυκήνες και η κανονικότητα

Θέλουμε ειλικρινά να ελπίζουμε πως οι Μυκήνες δεν υπέστησαν σοβαρές φθορές από τη φωτιά της Κυριακής. Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι τεράστιο πλήγμα για το κύρος ενός σοβαρού κράτους να καίγεται έτσι ένας αρχαιολογικός χώρος με μνημεία 3.500 χρόνων.

Η πυρκαγιά στις Μυκήνες έκαψε ξανά την ενημέρωση

Πριν από πέντε εβδομάδες γράφαμε για την μεγάλη πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας, την οποία πολλά διαδικτυακά και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης δεν είδαν ποτέ. Χτες ήταν η σειρά των Μυκηνών να καούν και να ξεδιπλωθεί σε όλο του το μεγαλείο ο φιλοκυβερνητικός προπαγανδιστικός μηχανισμός

Ο χειμώνας που έρχεται

Με τους όρους που έγινε, το άνοιγμα του τουρισμού προκάλεσε έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση προσπάθησε να φορτώσει την έξαρση αυτή στην ατομική ευθύνη, όμως αυτοί που είχαν ασκήσει εξ αρχής κριτική επιβεβαιώθηκαν.

Μάσκες, αλλά πού να τις βρουν;

Τα σχολεία ανοίγουν χωρίς μέτρα. Το μοναδικό μέτρο που επιβάλλεται είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Θα τις προμηθεύσουν οι δήμοι. Μόνο που οι δήμοι δηλώνουν ανέτοιμοι για τη διεξαγωγή διαγωνισμών ώστε να προμηθευτούν μάσκες. Από τον Νοέμβριο, είπαν, και βλέπουμε.

Θα απαντήσετε, κ. Χρυσοχοΐδη;

Για να είμαστε ξεκάθαροι: για το θέμα της διάρρηξης στο σπίτι της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης είναι υπόλογος και ελεγχόμενος.

Κράτος δικαίου; Χα χα χα

Η εισαγγελέας Διαφθοράς Ε. Τουλουπάκη στοχοποιήθηκε από τα μέλη της Προανακριτικής, η οποία συγκροτήθηκε με αποκλειστικό σκοπό να παρεμποδίσει τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis.