Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ιοί: Ανταγωνιστές ή συνοδοιπόροι της ζωής;

Είναι πανάρχαιοι όσο και η ίδια η ζωή στον πλανήτη. Όμως οι επιστήμονες δεν μπορούν να τους κατατάξουν στους ζωντανούς «οργανισμούς». Είναι «κωδικοποιημένοι» στο DNA μας διαμορφώνοντας το ανθρώπινο είδος μέσω της μετάλλαξης και της ανθεκτικότητας.

Ξεδιαλύνοντας το μυστήριο

Η απειλή είναι ασύμμετρη και ο αγώνας να αντιμετωπιστεί είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου. Η κινητοποίηση της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας είναι τεράστια και εργώδης. Το αποτέλεσμα είναι ελπιδοφόρο. Οι ερευνητές απέχουν ένα βήμα από το να ξεδιαλύνουν το «μυστήριο» του νέου κορωνοϊού.

Ο θάνατος του πρακτορείου

Στη μακρινή -όχι χρονικά αλλά τεχνολογικά- π.Δ. (προ Διαδικτύου) εποχή, όταν η κυριαρχία της έντυπης ενημέρωσης ήταν απόλυτη και καθολική, τα πρακτορεία ειδήσεων έπαιζαν έναν πρωτεύοντα ρόλο. Ήταν οι οργανισμοί παραγωγής της «πρώτης ύλης» που τροφοδοτούσε τη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης.

Ο Μπέρνι και η "σωκρατική ενέργεια"

Ο προοδευτικός γερουσιαστής του Βερμόντ εδραιώνει το προβάδισμά του στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Οι διαδοχικές νίκες του στις προκριματικές της Αϊόβα και του Νιου Χαμσάιρ στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα. Ό,τι έμεινε μισό το 2016 έχει τώρα δεύτερη ευκαιρία. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, τρέφει ελπίδες.

Ο Τραμπ και το παραπέτασμα του φόβου

"Αθώος! Αθώος!" "Στη Γερουσία, όπως και σε πολλές άλλες σφαίρες της δημόσιας ζωής στην Αμερική, ο φόβος είναι αυτός που κάνει τη δουλειά", γράφει δηκτικά, στους "Τάιμς της Νέας Υόρκης" ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Οχάιο Σέροντ Μπράουν, σχολιάζοντας την απαλλαγή του Τραμπ κατά τη σύντομη, και εν πολλοίς ανούσια, δίκη του.

Η ώρα του Μπέρνι

Αναλύοντας τα αποτελέσματα της κάλπης των περσινών ευρωεκλογών οι ειδικοί εντόπισαν μια περίεργη όσο και δυσνόητη τάση στην συμπεριφορά των ψηφοφόρων: μετακινήσεις από και προς κάθε λογής διαφορετική πολιτική κατεύθυνση.

Ο «τυχαίος» θάνατος ενός ντελιβερά

Σηκώθηκε τα χαράματα, στις έξι, όπως κάθε πρωί. Στο σπίτι κοιμούνταν όλοι ακόμη. Το κρύο διαπεραστικό κι εκείνη την ημέρα. Με τι διάθεση να ανέβει στο μηχανάκι; Δεν γινόταν διαφορετικά, το μεροκάματο έπρεπε να βγει κι εκείνη την ημέρα, όπως κάθε μέρα. Η οικογένεια μεγάλη, έχει ανάγκες.

Μισθολογική δικαιοσύνη; Όχι για τους Βρετανούς

Στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του κάλεσε τους Βρετανούς να γιορτάσουν για όσα «καλά» φέρνει το Brexit... Έχει προβλέψει μάλιστα πως μετά το ευρωδιαζύγιο της Βρετανίας θα υπάρξει και έκρηξη των...

«Η εφιαλτική φάση της Προεδρίας Τραμπ είναι εδώ»

«Δεν υπάρχουν πια ενήλικοι στο δωμάτιο. Ασταθής και υπό καθαίρεση, ο Πρόεδρος ωθεί τις ΗΠΑ σ’ έναν πόλεμο με το Ιράν» έγραψε στους “New York Times” η αρθρογράφος Μισέλ Γκόλντμπεργκ, μια από τις...

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν τα όργανα πλοήγησης σού δείχνουν ότι βρίσκεσαι στη σωστή πορεία αλλά το σκάφος σου πηγαίνει κατευθείαν στα βράχια; Ή ότι δεν ξέρεις να "διαβάζεις" τα όργανα -κάτι ελάχιστα πιθανό- ή ότι τα όργανα έχουν βλάβη. Δεν είναι αξιόπιστα, δίνουν λανθασμένες ενδείξεις κατά την κοινή λογική.


Ραδιόφωνο