Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα "Κρείττον Σιγάν;" της Σούλας Παναρέτου παρακαταθήκη για τους αγώνες του αύριο

Η Σούλα Παναρέτου υπήρξε μια σπουδαία γυναίκα, μια πληθωρική, αυθεντική, οξυδερκής και διορατική προσωπικότητα, που κύριο γνώρισμά της ήταν το ολοκληρωτικό δόσιμο στην υπόθεση της αριστεράς και στα κινήματα.

Δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις

Καταστάσεις πρωτόγνωρες βιώνουμε στις μέρες μας. Στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής μπήκε προς συζήτηση το θέμα της λεκτικής βίας και των σεξιστικών προσβολών εναντίον των γυναικών βουλευτών εκ μέρους των ανδρών συναδέλφων τους.

"Nunca mas", όπως "ποτέ ξανά"

Έχουμε και λέμε: Μετά το Ευρωκοινοβούλιο και την απόρριψη της έκθεσης Εστρέλα, νέο πλήγμα σχεδιάζεται κατά των δικαιωμάτων των γυναικών. Στις 20 του περασμένου Δεκεμβρίου το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε Σχέδιο Νόμου που στοχεύει στη μεταρρύθμιση του ισχύοντος για τη σεξουαλική...

Αφιερωμένο εξαιρετικά στην ελληνική προεδρία!

Αγαπητή Ευγενία, Αν δεν το άκουσες, μια μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών κατέρρευσε στον δρόμο, στην περιοχή Δεμενίκων της Πάτρας. Διάγνωση: ασιτία, έλλειψη τροφής. Και αυτό συνέβη λίγα μέτρα από το Πνευματικό Κέντρο, όπου πήγαινε για την παραλαβή τροφίμων.

Mamacita Buena...

Είμαι σε μια τεράστια πλατεία. Καμία σχέση με την πλατεία Συντάγματος. Συρρέει πλήθος λαού. Από όσο αντιλαμβάνομαι, μάλλον έρχονται οικογενειακώς. Έχει πολλά πιτσιρίκια, μα και ηλικιωμένους-ες. Είναι ντυμένοι-ες στα γκρίζα, ακόμα και τα μικρά παιδιά. Και γενικά επικρατεί βαριά γκρίζα ατμόσφαιρα...

Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά [Πυθαγόρας]

Είναι πια κοινά παραδεκτό ότι η δικτατορία των αγορών είναι ο ορκισμένος εχθρός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη χώρα μας αυτό γίνεται αντιληπτό κυρίως με τη βάναυση καταπάτηση των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Στην πραγματικότητα πλήττονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των γενεών.

Άγγελοι στην Κόλαση

Μετά το νεοναζιστικό σίριαλ, ένα άλλο εγκαταστάθηκε τις τελευταίες μέρες στα μίντια. Κωδικός: πεντάχρονη Μαρία ή ξανθό αγγελούδι. Ερώτηση αφελούς: πράγματι η τύχη του κοριτσιού άγγιξε χορδές ευαισθητοποίησης αυτής της κοινωνίας, που αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται;

Και η προσωπική ευθύνη;

Ακούμε τελευταία, όλο και συχνότερα, ότι για την εμφάνιση και την εγκατάσταση του νεοναζιστικού μορφώματος στην κοινωνία ευθύνονται η οικονομική κρίση και η κρίση αξιοπιστίας και αντιπροσώπευσης του πολιτικού συστήματος. Θα συμφωνήσουμε, βεβαίως, κατά βάση.

Πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης;

Την ενημέρωση μονοπωλεί εδώ και μέρες το σίριαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί το νεοναζιστικό μόρφωμα. Έχουμε καταπιεί υπερδόσεις από το δηλητήριο του φασισμού - ναζισμού. Έλεος!

"Ανάθεμα τα τάλαρα"

Α, όχι, δεν θα σχολιάσω τα της ναζιστικής συμμορίας. Μη φοβάσαι. Άλλωστε, έχουμε πληθώρα δημοσιευμάτων, αναλύσεων, περιγραφών.

Ο κώδικας της σιωπής

Αγαπητή Ευγενία, Θλιβερά έκλεισε η υπόθεση του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας στο Δελχί, που πέθανε λίγο μετά την κακοποίησή της, τον περασμένο Δεκέμβριο.


Ραδιόφωνο