Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Μένουμε Όρθιοι ΙΙ"

Αύριο το απόγευμα στο Ζάππειο η παρουσίαση του προγράμματος - Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιεί το σχέδιό του ύστερα από δύο μήνες κυβερνητικής αδράνειας και επιδείνωσης των προβλέψεων - Για να μπορέσουν όλοι οι «εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής» να εργαστούν με ασφάλεια και επαρκή μέσα για την καταπολέμηση της πανδημίας και την αντιμετώπιση των συλλογικών αναγκών της κοινωνίας μας στο μέλλον - Για να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες να επανέλθουν με αυτοπεποίθηση στην επιχείρησή τους και να μην σκέφτονται το ενδεχόμενο λουκέτου

Πάνος Σκουρλέτης: Χρειαζόμαστε μια συμμαχία αυταπασχολουμένων, μισθωτών, μικρομεσαίων

"Το δικό μας σχέδιο πρέπει να στηρίζεται και να προωθεί με κοινωνικοοικονομικούς όρους τη συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων, των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών " - "Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται την κρίση ως ευκαιρία 'ξεσκαρταρίσματος' της αγοράς" - "Οφείλουμε να στηρίξουμε τα μέσα στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει ως μέτοχος με όλες μας τις δυνάμεις"

Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Κ. Σακελλαροπούλου: Οι ανισότητες θα διογκωθούν

"Κρίσιμη" χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την "ανάδειξη καίριων προβληματισμών, πάντοτε με στόχευση την εξομάλυνση των προβλημάτων, των ανισοτήτων", επισημαίνοντας ότι "προσβλέπουμε σε μια τέτοια παρουσία κατά τη διάρκεια της θητείας σας"

Τουρισμός, μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, εργασία, οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος

Τη Δευτέρα το επικαιροποιημένο πρόγραμμα "Μένουμε Όρθιοι" - Αναγκαία η άμεση εμπροσθοβαρής παρέμβαση ώστε να βρεθεί η κοινωνική πλειοψηφία όρθια μπροστά στη βαθιά ύφεση που φαίνεται στον ορίζοντα και από την κυβέρνηση αντιμετωπίζεται βάσει της αρχής: "Όσοι δεν αντέξουν στην κρίση θα κλείσουν και οι ισχυροί θα ενισχυθούν"

Στέφανος Τζουμάκας: Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, την πλειοψηφία

Για να απαλλάξουμε τη χώρα από την παρασιτική Δεξιά - «Η Δεξιά δεν έχει σχέση με την οικονομία. Ακίνητα, αρπαχτές, δάνεια στο εξωτερικό και οι ‘ημέτεροι’ είναι η οικονομία για τη Δεξιά. Η Δεξιά ποτέ δεν ήταν το μέλλον της χώρας» - Οι προοδευτικές δυνάμεις μιλήσαμε εξ αρχής για τη διάλυση της παραγωγικής βάσης, τη φοροδιαφυγή και τον δανεικό πλούτο των δεκάδων δισ. κόκκινων δανείων που τα εξήγαγαν στο εξωτερικό. Έγινε καμία συζήτηση γι’ αυτό στη χώρα; Καμιά

ΣΥΡΙΖΑ: Να μη χάσουμε σε πέντε μήνες πέντε χρόνια

Συνεχείς συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους εργαζομένων, μικρομεσαίων και αγοράς - Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιεί τις οικονομικές προτάσεις του μπροστά στο μέγεθος της απειλής για την κοινωνία και την οικονομία

Αλ. Τσίπρα σε τηλεδιάσκεψη των Επιμελητηρίων: Χάθηκε πολύτιμος χρόνος που δεν αναπληρώνεται εύκολα

* "Σε επίπεδο Ε.Ε. το παιχνίδι είναι ακόμα ανοιχτό" σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας τη σημασία να χρησιμοποιηθεί το "μαξιλάρι" ρευστότητας για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας: "Είναι δικά σας λεφτά" * Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα, όπως στην άμεση ενίσχυση των επιχειρήσεων με ένα ποσό της τάξης των 3 δισ., όχι δάνειο

Οι επόμενες εβδομάδες κρίνουν τις κάλπες

Οι πρώτες εβδομάδες από την άρση των περιορισμών της πανδημίας είναι κομβικές. Επιδημιολογικά και πολιτικά. Η κυβέρνηση στήνει το ταμπλό έτσι ώστε, όταν και εάν αποφασίσει να φέρει κάλπες, να το πράξει.

Η κυβέρνηση εγκαταλείπει μεσαία τάξη, επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαιροποιεί το πρόγραμμα "Μένουμε Ορθιοι" - Αλ. Χαρίτσης: "Καταστροφική κυβερνητική ολιγωρία", που οδηγεί "νομοτελειακά σε λουκέτα, απολύσεις, περικοπές και εκμετάλλευση των εργαζομένων"

Eπικαιροποίηση προγράμματος για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων

Συνεδρίασε η Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ - Οι βασικές προγραμματικές προτεραιότητες: Στήριξη της εργασίας, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας, αύξηση των δημόσιων επενδύσεων, εξειδίκευση σε κλάδους όπως τουρισμός και εστίαση, συγκρότηση ενός διχτυού κοινωνικής αλληλεγγύης και ασφάλειας - Αλ. Τσίπρας: Με τις επιλογές της κυβέρνησης κινδυνεύει να χαθεί σε πέντε μήνες ό,τι καταφέραμε σε πέντε χρόνια για τη μείωση της ανεργίας

Έντονες αντιδράσεις στην... κανονικότητα των ΜΑΤ

Από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ, ΚΚΕ για την καταστολή στις πλατείες - "Κατανόηση" ζήτησε ο Ηλ. Μόσιαλος: "Δεν θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ αυτό αν ήταν μια αρχική αντίδραση λίγων ημερών, γιατί η επικινδυνότητα της νόσου στην Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλή"

Ποιος θα θυμάται σε δέκα χρόνια τη Μενδώνη;

Ακούγοντας και χθες την κυρία Μενδώνη, μου ήρθαν στο μυαλό οι αριστοκράτες των Βερσαλλιών. Η υπουργός Πολιτισμού -δεν θα τη χαρακτηρίσω, το έχουν κάνει με σαφή τρόπο οι ίδιοι οι άνθρωποι του πολιτισμού-, με τον Στέλιο Πέτσα δίπλα της έφτιαχναν ένα ντουέτο κυνισμού.

Η πολιτική Μητσοτάκη, κοινός εχθρός για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους

Εμπροσθοβαρή μέτρα στήριξης ζητεί ο Π. Σκουρλέτης - "Είναι ένα νέο σκηνικό, με κοινό συμφέρον πια, σε σχέση με το πώς πρέπει να βλέπουν και πώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την ύφεση που έρχεται"


Ραδιόφωνο