Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θετικά Μακρον-ιόντα στον ουρανό της Ευρώπης

Οι αναλυτές προεξοφλούν μάλιστα ότι με τον Μακρόν στη γαλλική προεδρία ο γαλλογερμανικός άξονας θα αναβιώσει, η Ε.Ε. θα σωθεί και η Γαλλία θα επανέλθει στο πάνθεον των παγκόσμιων πρωταγωνιστών... Αυτό βέβαια είναι το καλό σενάριο.

Γαλλία: Από "χημείο του Μαγιού", θύμα ενός "αλκοολικού καιρού"...

Για τους αναλυτές της γαλλικής πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ο κόσμος αντιλαμβάνεται την Γαλλία μέσα από μια μεγάλη παρεξήγηση: η εικόνα για το τι συμβαίνει στη χώρα -όπως άλλωστε και αλλού- είναι συχνά όχι μόνον ασαφής, αλλά και παραμορφωμένη, κι αυτό έως έναν βαθμό είναι φυσιολογικό, διότι για να κατανοήσεις μια χώρα θα πρέπει να ζήσεις πολύ καιρό σ' αυτή...

Τουρκία: Μετά τα επινίκια, η καταστολή

Ο διευθυντής του ενημερωτικού ιστότοπου sendika.org, που συνδέεται με τα τουρκικά συνδικάτα, Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν συνελήφθη χτες τα χαράματα στα γραφεία του ιστότοπου στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια αστυνομικής εφόδου με την κατηγορία ότι "αμφισβήτησε τη νομιμότητα" της νίκης του "ναι".

Τα πολλά σενάρια της επόμενης ημέρας

Η Τουρκία στην εποχή του "σουλτάνου" Σημείο - κλειδί για την πορεία της χώρας στο αμέσως επόμενο διάστημα θεωρείται η πορεία της οικονομίας. Αν δεν υπάρξει ανάσχεση της επιδείνωσής της, πιθανόν τα πράγματα να γίνουν απρόβλεπτα

Απόκληροι του ευρώ

Ένα χρόνο πριν, είχε σκάσει η μεγάλη φούσκα των ακινήτων στην Ισπανία. Η “βαριά βιομηχανία” της χώρας, ειδικά στις παραθαλάσσιες περιοχές, είχε εξαερωθεί εν μια νυκτί. Οικιστικά συγκροτήματα, γυάλινα πολυώροφα, mall, γήπεδα γκολφ, πόλεις ολόκληρες που ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια στον νότο της χώρας μετά την έλευση του ευρώ και τις προσδοκίες των υψηλών αποδόσεων που έφερε μαζί του, έμειναν στα αζήτητα, φαντάσματα των ελπίδων μιας χρυσής εποχής που δεν ήρθε ποτέ.

Γερμανία: Πολλά τα σενάρια για την επίθεση στο Ντόρτμουντ

Η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής έναν ύποπτο που φέρεται να διατηρεί δεσμούς με το "ισλαμιστικό φάσμα", ωστόσο δεν έγινε γνωστό αν έχει διατυπωθεί κάποια συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον του. Πέραν τούτου, το ακριβές κίνητρο της επίθεσης παραμένει ασαφές και εξετάζονται πολλές πιθανές εκδοχές.

Πολλά εφέ στο κορεατικό θρίλερ

Το πιο επικίνδυνο χαρακτηριστικό της κλιμακούμενης κρίσης φαίνεται πως δεν είναι τόσο οι πραγματικές ή δυνητικές στρατιωτικές ικανότητες της Πιονγκγιάνγκ όσο η απλοϊκή λογική Τραμπ, κατά την οποία δύο τινά μπορούν μονάχα να συμβούν: ή να "μαντρώσουν" οι Κινέζοι τον Κιμ και να... "ανταμειφθούν" για τις "υπηρεσίες" τους με μια καλή εμπορική συμφωνία με την Ουάσιγκτον ή να αναλάβει ο αμερικανικός στόλος να "καθαρίσει" μόνος του...

Διαμελίζοντας μια χώρα σε... χαρτοπετσέτα

Ο προαλειφόμενος για τη θέση του ειδικού απεσταλμένου του Τραμπ στη Λιβύη παρουσιάζει στους Ευρωπαίους πάνω σε... χαρτοπετσέτα σχέδιο τριχοτόμησης της Λιβύης με βάση τον διαχωρισμό των επαρχιών της επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!

Μεταλλάξεις του θερμοκηπίου

Οι επιπτώσεις σε κάθε οικοσύστημα του πλανήτη είναι ήδη πολύ πιο σοβαρές από ό,τι εκτιμούσαν μέχρι πρότινος οι επιστήμονες. Τρεις πρόσφατες έρευνες το επιβεβαιώνουν αναδεικνύοντας ένα άκρως ανησυχητικό στοιχείο: Οι συνέπειες της γενικευμένης κλιματικής αλλαγής στην πορεία και την εξέλιξη της ζωής στη Γη έχουν πλέον συντελεστεί...

Ο "πόλεμος" του Γιβραλτάρ

Όλοι οι γνήσιοι εκφραστές του αγγλικού εθνικιστικού "Εγώ" -λαϊκός Τύπος, αντιευρωπαϊκό λόμπι, Τόρηδες βουλευτές- έσπευσαν το Σαββατοκύριακο να επιτεθούν με πολεμικές ιαχές κατά της Ισπανίας αντιδρώντας στην πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ να αναγνωριστεί στη Μαδρίτη δικαίωμα βέτο σε οποιαδήποτε συμφωνία για τη μελλοντική σχέση Ηνωμένου Βασιλείου - Ε.Ε.

Η μαζικότητα της μοναδικότητας

Η μοναδικότητα είναι η νέα μαζικότητα του Διαδικτύου και τα social media οι πρόθυμοι, ακούραστοι διανομείς της. Η σέλφι - κουλτούρα καθορίζει “συμπληρωματικά” την ύπαρξή μας στο μικρο-μεγάλο παγκόσμιο ψηφιακό χωριό με αυτόβουλες εικονο-δηλώσεις στον ενεστώτα και αόριστο του ρήματος “υπάρχω”.

Στη σκιά του μεγάλου firewall

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Μαρτίου σ' έναν από τους πιο θανατηφόρους βομβαρδισμούς των δυτικών στην πολιορκημένη Μοσούλη σκοτώθηκαν 150 άμαχοι, κάτι που δεν αρνήθηκε ούτε το Πεντάγωνο. Κατά πόσο συμμετείχαν στη σφαγή αυτή και drones παραμένει άγνωστο, ωστόσο η φύση του συγκεκριμένου πολέμου, η ανάγκη για χτυπήματα ακριβείας μέσα σε κατοικημένη περιοχή με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες για τις φίλιες δυνάμεις, οδηγεί σε βάσιμες υποψίες ότι η χρήση των μη επανδρωμένων μαχητικών είναι εκτεταμένη.

Οργή Βερολίνου για τους πράκτορες της ΜΙΤ

Φάκελο με τα ονόματα, τις διευθύνσεις, τους αριθμούς τηλεφώνων (!) και τις φωτογραφίες 300 Τούρκων της Γερμανίας και 200 τουρκικών οργανώσεων επί γερμανικού εδάφους που η Άγκυρα θεωρεί υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιούλ παρέδωσε στη γερμανική κυβέρνηση ο Ερντογάν