Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Να αντληθούν 500 εκατ. από το αποθεματικό του προϋπολογισμού

Πηγές οικονομικής στήριξης των σεισμοπλήκτων υπέδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του, με το πέρας της επίσκεψής του προχθές, στο νησί της Κεφαλλονιάς. “Υπάρχουν τρεις εναλλακτικές δυνατότητες για να βρεθούν χρήματα, γιατί καλές είναι οι προτάσεις, πρέπει (όμως) να βρούμε και τα κονδύλια..."

Στην κρίση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ η τύχη της υποψηφιότητας Καρυπίδη

Στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπεται εκ των πραγμάτων η υπόθεση Καρυπίδη, μετά τη χθεσινοβραδινή ενδεικτική ψηφοφορία του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, υπέρ της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Τσίπρας: Αυτονόητο το πάγωμα οικονομικών υποχρεώσεων των σεισμοπλήκτων

Από την Κεφαλονια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε τη σημασία αποκατάστασης των υποδομών, της οργανωμένης μετεγκατάστασης των σεισμοπλήκτων και της ομαλοποίησης της καθημερινότητας, ενώ χαρακτήρισε αυτονόητο το πάγωμα των οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κατά πλειοψηφία στους 13+1 υποψηφίους

Στη μάχη των περιφερειακών εκλογών πέφτουν από τώρα οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ -στελέχη και συνεργαζόμενοι-, όπως και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον Δήμο Αθηναίων, μετά την έγκρισή τους από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή το απόγευμα.

Οι άφθαρτοι του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο καταρρέον πολιτικό σκηνικό

Ιδιαίτερα θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών, έτσι όπως καταγράφονται στις συζητήσεις αλλά και στα social media, στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής για τους 13 υποψηφίους στις Περιφέρειες της χώρας, αλλά και για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο μεγαλύτερο δήμο..

Ν. Χουντής: Η κυβέρνηση δεν θέλει να εκμεταλλευτεί την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Για το τι μπορεί να περιμένει κανείς από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και για το τι έγινε στη συνάντηση που είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Δεκέμβριο, απαντά στη συνέντευξη που ακολουθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

Κλίμα νίκης και γόνιμος διάλογος στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ

Εννέα ώρες γόνιμου διαλόγου, κάποιες φορές και αντιπαράθεσης, συμπλήρωσαν τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση που θα συνεχιστεί και αύριο, από τις 10.30 το πρωί, καθώς όλοι/ες θέλουν να μιλήσουν για τις επικείμενες εκλογές.

Ο Αλ. Τσίπρας καταθέτει σήμερα στην Κ.Ε. τους υποψήφιους περιφερειάρχες

Σε θέση μάχης για τις 13 Περιφέρειες της χώρας τίθεται, και τυπικά πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την έγκριση των υποψηφίων, μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο, από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι 13 υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός της Ρένας Δούρου, η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, χθες στην Πολιτική Γραμματεία και σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή, περιλαμβάνει 12 υποψηφιότητες, που στέλνουν “μήνυμα νίκης και ανανέωσης απέναντι σε ένα φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό σκηνικό”, όπως σημείωναν χθες βράδυ στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μια γενιά με ψυχή

Αυτός ο “πόλεμος” έχει κριθεί. Και μόνο με μια ματιά στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών, χθες, έξω από το πολιτικό γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη: από τη μία οι σιδηρόφρακτοι φρουροί μιας εξουσίας που καταρρέει και από την άλλη οι νέες και νέοι του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ για Κάρας: Να ζητήσει συγγνώμη ο κυβερνητικός συνεταίρος

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να εξαγάγει μικροπολιτικά κέρδη εκμεταλλευόμενος την ξαφνική στροφή του συνεισηγητή της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ομοϊδεάτη του Έλληνα πρωθυπουργού.

Αλ. Τσίπρας: Η επόμενη Βουλή θα συστήσει εξεταστική για το Μνημόνιο

Η επόμενη Βουλή, με πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ, θα συστήσει εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο, για την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές ανήκουν: τη δέσμευση αυτή ανέλαβε -και επανέλαβε- ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του, με αφορμή την εδώ παρουσία της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ίδιο...

Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες ζητούν δικαιοσύνη

Τη σφοδρή επιθυμία των πολιτών, στο σύνολό τους και ανεξάρτητα από πολιτικές τοποθετήσεις, για απονομή δικαιοσύνης σε θέματα δημοσίου συμφέροντος ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Συμβουλίου της Επικρατείας και τους εισαγγελείς Εγκλημάτων Διαφθοράς.

Να γίνει έρευνα από το Συμβούλιο της Ευρώπης για Φαρμακονήσι - Λαμπεντούζα

Σκυτάλη από τον Αλέξη Τσίπρα και την επιστολή που απέστειλε στον Χ. Β. Ρομπάι για το μεταναστευτικό -θέμα που ανέδειξε ως κεντρικό της η “Αυγή” της Κυριακής- πήρε χθες η Ομάδα της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς, μετά από σχετική πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ...

Χαρακτήρα δημοψηφίσματος προσδίδει σε ευρωεκλογές - περιφερειακές ο ΣΥΡΙΖΑ

Οι ευρωεκλογές και οι περιφερειακές εκλογές έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα. Έτσι αντιμετωπίζει τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γι' αυτό και τίθεται σε βαθμό μέγιστης επαγρύπνησης.

Έκτακτη Ευρωπαϊκή Σύνοδος για αναθεώρηση του Δουβλίνο ΙΙ

Πρωτοβουλία πανευρωπαϊκής εμβέλειας και απήχησης πήρε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με σκοπό να αντιμετωπιστεί το όνειδος της μεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. Σε επιστολή που απέστειλε στον Χέρμαν Βαν Ρομπάι -και κοινοποιείται επίσης στους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Μάρτιν Σουλτς- ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Σύριζα: Πώς μπορεί ο Μ. Βαρβιτσιώτης να παραμείνει στη θέση του;

Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι είναι, ήδη, έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας. Ολόκληρη η δήλωση του Π. Σκουρλέτη έχει ως εξής...

Αλ. Τσίπρας: Ο Μ. Σουλτς είναι υποψήφιος της Άν. Μέρκελ;

“Ο Μ. Σουλτς είναι υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών ή (μήπως) της κ. Μέρκελ;”: το προκλητικό αυτό ερώτημα απηύθυνε ο Αλέξης Τσίπρας στον αντίπαλό του για τη μάχη της προεδρίας της Κομισιόν, με αφορμή προηγούμενες δηλώσεις του Γερμανού σοσιαλδημοκράτη.