Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Πολύ κοντά το κλείσιμο της αξιολόγησης, είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι

Στην κυκλοφορία από σήμερα ο αυτοκινητόδρομος των Τεμπών - Τη Μεγάλη Τρίτη θα δοθεί στην κυκλοφορία η Ολυμπία Οδός και θα ακολουθήσει μέσα στον Απρίλιο η παράδοση της Ιονίας Οδού και της Ε65

Με αφορμή ένα πάρτι...

Θέλω να αφήσω μια ολιγόλογη αφιέρωση στα αγόρια και στα κορίτσια που με το όνομά τους σταμπαρισμένο στο στήθος και το χαμόγελο καρφιτσωμένο στο στόμα είναι υποχρεωμένα να κυνηγούν μισό μεροκάματο στη διπλοβάρδια για να πουληθεί το βιβλίο μου. Λίγες λέξεις λογοτεχνικής υφής, για τα αγόρια και τα κορίτσια της καθημερινής “αξιολόγησης” των επιδόσεών τους, θέλω να κοσμούν διακριτικά την εισαγωγή του βιβλίου μου.

"Άσκοπη σπατάλη" επί Μπακογιάννη αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών

Επιστράφηκαν στην ΤτΕ 2,5 εκατ. δολάρια! * Τα χρήματα είχαν διατεθεί για την κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική, αλλά τα προγράμματα δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και το ποσό βρέθηκε "ως επένδυση σε έντοκο ομόλογο Δημοσίου χώρας της Λατινικής Αμερικής, με μηνιαία απόδοση 5%" * "Παρκαρισμένα" 10 εκατ. της ίδιας περιόδου αποκάλυψε το ΥΠΕΞ

"Άσκοπη σπατάλη" επί Μπακογιάννη αποκάλυψε το υπουργείο Εξωτερικών

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα χρήματα αυτά αποτελούν μόλις ένα μέρος κεφαλαίου ύψους άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ που βγήκαν από τα ταμεία του ΥΠΕΞ την περίοδο 2008-2009

Ψεύτες και χρήσιμοι ηλίθιοι

Δεν πρόλαβε να πάει ο Γιώργος Κιμούλης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ορισμένοι έσπευσαν να τον υποδεχτούν με ένα ψέμα τόσο χονδροειδές και καραμπινάτο, που θα νόμιζε κανείς πως...

Κοράκια με όνομα και ΑΦΜ

Εμπόριο θανάτου κόντρα σε κάθε ανθρώπινη αξία και μάλιστα στο όνομα μιας στρεβλής μετάφρασης του δημοσιογραφικού καθήκοντος απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες. Εμπόριο θανάτου κόντρα ακόμα και σε αυτή την ύστατη παράκληση των γονιών που ζήτησαν να κηδέψουν το παιδί τους μακριά από τηλεοπτικές κάμερες και φωτογραφικούς φακούς.

Οι απόγονοι του Λάσκαρη και η Πόρσε

Στο μακρινό πια 1976 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρνει στη Βουλή τον περιβόητο “Νόμο 330” περί “εργατικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ελευθεριών”. Ήταν ο νόμος που επιχείρησε τότε να...

Είναι όλοι τους ναζί

“Δεν είναι όλοι ρατσιστές, δεν είναι όλοι ναζί και φυσικά δεν είναι όλοι δολοφόνοι” επιμένουν να υποστηρίζουν όσοι εξακολουθούν να βλέπουν την πλατιά αυτή μάζα των τετρακοσίων τόσων χιλιάδων ως ένα δυσδιάκριτο μείγμα λίγων εγκληματιών και πολλών απολωλότων προβάτων της Δημοκρατίας μας. Ίσως μπορούσε να είναι και έτσι αν κανείς παρέβλεπε την ψυχρή λογική των αριθμών που σε ψήφους επιβράβευσε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διατηρώντας ανέπαφα τα ποσοστά της Χ.Α. στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν.

4,1 αβάσταχτα μίλια

Παιδιά γυμνά, γυρισμένα ανάποδα να βγάζουν από τα σωθικά τους το Αιγαίο. Κραυγές φόβου, χαστούκια απανωτά στην ψυχή και τη συνείδηση του θεατή. Μια βάρκα μεσοπέλαγα στο καταχείμωνο και οι άντρες με τη στολή να παλεύουν κόντρα στα “προφανώς” τού εκ του ασφαλούς κριτή των πάντων. Μάχη καθημερινή να μη χαθεί ούτε μια ζωή, φωνές για ένα ασθενοφόρο που αργεί να έρθει. Μια κουβέρτα, ρε παιδιά. Μια κουβέρτα. Δύσκολο να την αντέξεις αυτή την ταινία κι ας ήταν μικρού μήκους.

Γλώττα λανθάνουσα τα αληθή λέγει

Δεν είναι για γέλια, όμως, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας όταν “πυροβολεί” λεκτικά το ακροατήριό του άλλοτε με "πελάτες" και άλλοτε με "εντολοδόχους". Για γέλια είναι όσοι δεν παίρνουν στα σοβαρά τις εκτελεστικές αντιλήψεις της "γαλάζιας" ηγεσίας, που ακροβατεί στην κόψη του πολιτεύματος όταν ο αρχηγός δίνει εντολές στους πολίτες και ο αντιπρόεδρος καλεί τα δικαστήρια να απολύσουν όποιον συμβασιούχο μονιμοποιηθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έτσι αντιλαμβάνονται την κοινωνία, το κράτος, και τους θεσμούς. Ως εντολοδόχους τους πολίτες και ως ιδιοκτησία τη χώρα. Ως πειθήνια όργανα των βουλών και όχημα των επιδιώξεών τους.

Γ. Μουζάλας στην "Αυγή της Κυριακής": Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η αποσυμφόρηση των νησιών

"Το μεγάλο στοίχημα θα είναι τη ενσωμάτωση των 20.000 - 25.000 προσφύγων που θα μείνουν στη χώρα μας" * "Να μας κρίνετε αντιλαμβανόμενος τη διαφορά ανάμεσα στις επιθυμίες μας και τις δυνατότητές μας"

Δεδουλευμένα, αυτή η μάστιγα για τους εργοδότες

Μπαίνοντας κάποιος στο μυαλό του Χάρη Θεοχάρη θα χρειαστεί σίγουρα τον μίτο της Αριάδνης για να μπορέσει να καταλήξει στο ταμείο της λογικής του νεοφιλελεύθερου βουλευτή που επάξια διεκδικεί μια...

Αλλού απούσα και αλλού παρούσα η αστυνομία

Δύο περιπτώσεις που προκαλούν προβληματισμό και ανησυχία με την επιλογή δύο μέτρων και δυο σταθμών στην αναγκαιότητα αστυνομικής παρουσίας και προστασίας. Απλήρωτοι εδώ και εννέα μήνες είναι, όπως καταγγέλλουν, οι νέοι και οι νέες που πήραν μέρος στο πρόγραμμα κατάρτισης του ΙΣΕΤΕ και αντί απαντήσεων για το πότε θα τους καταβληθούν τα χρήματα που τους οφείλονται είχαν συνάντηση με μια διμοιρία των ΜΑΤ που είχε προσκληθεί να “προστατεύσει” το κτήριο.

Το εξώδικο και η λάσπη επιστρέφονται

Ο εγκαλών ζητούσε από την “Αυγή” και τον υπογράφοντα να αποκαταστήσουν την τιμή του, μιας και, όπως υποστήριζε, τον είχαμε συκοφαντήσει και δυσφημήσει αποκαλύπτοντας πως έτυχε διοικητικής και μισθολογικής εξέλιξης στον Δήμο Αθηναίων χρησιμοποιώντας παράτυπο τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών.

Μάχη για τα μικρά και τα μεγάλα που χάθηκαν

«Αυτή η ακραία συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη είναι η συνέχεια της συνήθους συμπεριφοράς 'δεν πληρώνω', 'δεν ασφαλίζω', 'θα έρχεσαι όποτε σε χρειαστώ', σεξουαλικές παρενοχλήσεις και άλλα πολλά που συμβαίνουν κατά κόρον στον κλάδο. Αυτά είναι που ανοίγουν την όρεξη στον εκάστοτε εργοδότη να φέρεται στους εργαζόμενούς του σαν να είναι ιδιοκτησία του» σημειώνεται στην ανακοίνωση με την οποία καλείται η τοπική κοινωνία να καταδικάσει το αποτρόπαιο γεγονός.


Ραδιόφωνο