Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Α. Ξανθός: Η μάχη κατά της διαφθοράς στην Υγεία θα είναι σκληρή και διαρκής

Τι αλλάζει με τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ * Πώς αντιστρέφεται η παθητική ιδιωτικοποίηση στην Υγεία * Ποιες οι μέριμνες για τους ανασφάλιστους - Είμαστε άνθρωποι που δεν έχουμε οργανική σχέση με το πάρτι στο σύστημα Υγείας * Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι προσέγγιζαν τα θέματα διαφθοράς ως πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης αφήνοντας άθικτο το σύστημα που αναπαράγει την ανομία * Στόχος να ανατρέψουμε το κοινωνικό κλίμα περί «ασυλίας» του πολιτικού συστήματος

Προγράμματα αιμοκάθαρσης: Λύση για τους «περιφερόμενους» ανασφάλιστους

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπου το πρόβλημα έλλειψης σταθερού σημείου φροντίδας είναι πιο οξυμμένο, οι δύο Υγειονομικές Περιφέρειες (1η και 2η ΥΠΕ) προχώρησαν στην κατανομή των ανασφάλιστων αιμοκαθαιρόμενων σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή διαμονής, όπως ακριβώς συμβαίνει με τους ασφαλισμένους ασθενείς που υπόκεινται σε αιμοκάθαρση.

Οι αυριανές τομές στη δημόσια Υγεία

Έπειτα από επτά χρόνια συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας και ενώ η κρίση έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση σημαντική μερίδα του πληθυσμού της χώρας, το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ υπόσχεται να καταστήσει την πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας άμεση και ισότιμη.

Π. Πολάκης: Κάποιοι να κοιμούνται ανήσυχοι

"Η διαφθορά καθοδηγήθηκε από πολιτικές δυνάμεις" τόνισε ο αν. υπουργός Υγείας απαντώντας στον Κ. Σημίτη *Το πέρασμα του "Ερρίκος Ντυνάν" από τον Ερυθρό Σταυρό σε ιδιωτικά συμφέροντα οργανώθηκε "από τρεις υπουργούς"

Α. Ξανθός: Καθολική κάλυψη του πληθυσμού στην Υγεία

Επιπλέον, ο υπουργός υπενθύμισε ότι, για πρώτη φορά έπειτα από μία εξαετία υποβάθμισης του ΕΣΥ, έγιναν προσπάθειες ενίσχυσής του με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, αυξήθηκε το όριο δαπανών στις δημόσιες δομές και στον ΕΟΠΥΥ και ξεκίνησε η διοικητική μεταρρύθμιση του συστήματος ψυχικής υγείας.

Χαίρουν άκρας υγείας η μητέρα και νεογνό που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο

Σε μια ανακοίνωση τρομοκρατικού ύφους, μιλάει για μετεγχειρητικές επιπλοκές που υπέστη η μητέρα κατόπιν καισαρικής στο νοσοκομείο Ζακύνθου, οι οποίες «προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από νοσοκομειακά μικρόβια», που «αντιμετωπίστηκαν από παθολόγους και καρδιολόγους».

Ποια τα κριτήρια αξιολόγησης των διοικητών νοσοκομείων

Το υπουργείο Υγείας προωθεί τώρα τη διαδικασία κατάρτισης κριτηρίων και στόχων που θα αποτελέσουν τη βάση της τακτικής αξιολόγησης των διοικήσεων των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, η πολιτική ηγεσία κατέληξε σε ένα κείμενο εισήγησης που θα συζητηθεί στη σύσκεψη των διοικητών/τριών και αναπλ. διοικητών/τριών, με την παρουσία των διοικήσεων των ΥΠΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαρτίου 2017.

Μαξ, γραμματέας της Colour Youth: Τι φύλο είσαι; Δεν είναι τόσο απλό...

«Μαθαίνουν στην ουσία ότι πρέπει να κρύβονται, ότι πρέπει να ντρέπονται. Κάθε φορά που ένα άτομο θα πρέπει είτε να αποκρύψει εντελώς τις επιθυμίες του, είτε να λέει ψέματα, αυτό δημιουργεί πάρα πολύ άγχος, μυστικοπάθεια και συσσωρευμένο θυμό απέναντι στην κοινωνία και τον εαυτό του»


Ραδιόφωνο