Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αόρατες ταυτότητες

Ο Ρενέ Ντεκάρτ, προσπαθώντας να λύσει τον σκεπτικισμό του Μοντέν, θα έλεγε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι βέβαιος μόνο για εκείνα τα πράγματα που εμφανίζονται στον νου του με πρόδηλο τρόπο. Η ταυτότητα του ανθρώπου άρχισε να αλλάζει.

Βλέπω διαδικτυακά τηλεόραση στο εξωτερικό

Οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτυακού περιεχομένου θα μπορούν να λαμβάνουν «εύλογα, αναλογικά και αποτελεσματικά μέσα» για να εξακριβώνουν ότι ο συνδρομητής δεν έχει μετακομίσει μόνιμα σε άλλη χώρα της Ε.Ε., καθώς οι απαιτούμενες άδειες εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα.

Η κατασκευή της ψεύτικης είδησης

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λογαριασμοί, συμβόλαια, τα έγγραφα προέρχονται από χάκινγκ των προσωπικών και επαγγελματικών λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των στελεχών του κινήματος En Marche!

Ταξίδια στον χώρο και τον χρόνο

Τις τελευταίες δεκαετίες, αιώνες μετά την εποχή των εξερευνήσεων, έχουμε κατακτήσει τη δική μας Μεσόγειο και έχουμε κάνει τα πρώτα μας βήματα στο διάστημα. Η Γη μας όμως παραμένει ένα μικρό νησί σε έναν τεράστιο διαστημικό ωκεανό, ο οποίος εκτείνεται στα βάθη του Σύμπαντος. Το πιο σημαντικό όμως: Ο άγνωστος αυτός χώρος έχει πάψει να ταυτίζεται με τον χώρο, αλλά συνδέεται πλέον στενά και με τον χρόνο.

1917-2017: Ένας εορτασμός ενοχλητικός για τη ρωσική εξουσία

Η σημερινή εξουσία δεν αποφασίζει ούτε να σβήσει τη μνήμη της επανάστασης ούτε να τη γιορτάσει ως επανάσταση. Προσπαθεί να ενοποιήσει πολλά ιστορικά γεγονότα μήπως και κατορθώσει να εξασφαλίσει μεγαλύτερη κοινωνική υποστήριξη.

Quid juris?

Ο εβραϊκής καταγωγής Μαϊμόν γεννήθηκε το 1753 στη Λιθουανία, η οποία εκείνη την εποχή ανήκε στο βασίλειο της Πολωνίας. Η μητρική του γλώσσα ήταν τα Γίντις και από μικρός αφοσιώθηκε στη μελέτη της Βίβλου, του Ταλμούδ, αλλά και της Καμπάλα.

Ένα συνέδριο για την ιστορία της εργασίας

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με μία στρογγυλή τράπεζα, με τη συμμετοχή ιστορικών, οικονομολόγων και κοινωνιολόγων, που θα συζητήσει τους τρόπους με τους οποίους οι κοινωνικές επιστήμες προσεγγίζουν τους μετασχηματισμούς της εργασίας.

Η αναγέννηση των εγκαταλελειμμένων περιοχών της Δανίας

Οι περιθωριοποιημένες περιφέρειες έχουν υψηλό αναπτυξιακό δυναμικό. Αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης των μεγάλων αστικών κέντρων, φθηνά ενοίκια, στενή συνεργασία των δομών, εγγύτητα με τη φύση: όλα αυτά αποτελούν ατού για όσους θέλουν να καινοτομήσουν επενδύοντας στον τουρισμό, στη γεωργία ή στις νέες τεχνολογίες.

Η εποχή των επαναστάσεων

Η μορφή που λαμβάνει η γενική βούληση του λαού είναι η συντακτική εξουσία. Η συντακτική εξουσία είναι η ανώτερη εξουσία στην οποία υπάγονται όλες οι υπόλοιπες. Κι αυτό γιατί ο λαός έχει δικαιώματα κι όχι καθήκοντα. Το βασικό (φυσικό) δικαίωμα ενός λαού είναι η άσκηση της βούλησής του, από την οποία δεν μπορεί να παραιτηθεί, γιατί τότε παύει να ’ναι λαός, χάνει την πολιτική του υπόσταση και γίνεται μια μάζα δούλων.

Η μετάβαση από τη μοντέρνα στη σύγχρονη τέχνη - και πάλι πίσω

Πόσοι άραγε επαγγελματικοί κλάδοι έχουν τύχει ανάλογης προσοχής από την κοινωνιολογία, όση αυτοί που σχετίζονται με την τέχνη και τα έργα της; Αλλά έχουμε το «δικαίωμα» να κάνουμε λόγο για «επαγγελματικούς» κλάδους ή για περί την τέχνη «επιτηδεύματα»; Συχνότερα τούτοι οι όροι απαλείφονται και εξολισθαίνουν σε ό,τι ονομάζεται «κόσμος της τέχνης»

Μόναχο, 20 Φεβρουαρίου 1951, όπως Δουβλίνο;

Το Περιστέρια στη χλόη είναι ένα μοντέρνο μυθιστόρημα έντονα επηρεασμένο από τον Τζόυς και ειδικά τον Οδυσσέα, αν και η βαριά «σκιά» του «ανθρώπου χωρίς ιδιότητες» του Μιούζιλ που είχε εκδοθεί λίγα χρόνια πρωτύτερα κάνει την εμφάνισή της σε συγγραφικούς σχολιασμούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς που μια γραφή στη φιλοσοφία του Τζόις και του Φώκνερ θα είχε αποφύγει

Ο μελίρρυτος Ορφέας

Τον θάνατο του Δάφνη – σε μια ποιητική φόρμα που τείνει προς τη μουσική… Έτσι μετασχηματίζεται μετά τον διαχωρισμό η πρωταρχική σκηνή που έρχεται στο νου καθενός μας όταν μιλάμε για ποίηση-και-μουσική: η ιστορία του μελίρρυτου Ορφέα – και της Ευρυδίκης του, βέβαια. Πάνω σ’ αυτόν τον πρότυπο μετασχηματισμό, που λειτουργεί ως κάνναβος, θα αναπτύξω μια διαδοχή περαιτέρω μετασχηματισμών – και θα δούμε ποια θα είναι η έκβαση.