Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύλληψη 47 μεταναστών στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο

Σε σύλληψη 47 μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ύστερα από την επέμβαση που πραγματοποίησαν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο.

Σε σύλληψη 47 μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ύστερα από την επέμβαση που πραγματοποίησαν στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο. Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία ενώ αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα με τις κατηγορίες για αντίσταση, απείθεια, στάση κρατουμένων, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβριση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Νωρίτερα και με τη μαζική απεργία πείνας κρατούμενων μεταναστών να μαίνεται σε ολόκληρη τη χώρα, οι έγκλειστοι στο κέντρο κράτησης στην Κόρινθο πραγματοποίησαν εξέγερση διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης των περίπου 1100 ανθρώπων που βρίσκονται φυλακισμένοι εκεί. Στην περιοχή είχαν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και τρία οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 7 άνδρες.

Σύμφωνα με όσα μεταφέρουν, μιλώντας στην Αυγή Online, μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας, περιστατικά απειλών αυτοκτονίας και άγριας καταστολής από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, προκύπτουν συνεχώς, κάθε μέρα. "Από χθες το βράδυ, η κατάσταση στο στρατόπεδο είναι πολύ άσχημη", εξηγεί μέλος της Κίνησης, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με κόσμο μέσα στο στρατόπεδο: "Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα μες στους θαλάμους, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, οι κρατούμενοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν, έχουν χτυπήσει μετανάστες και άλλος ένας μετανάστης που ανέβηκε σήμερα σ' ένα κτίριο, απειλώντας να αυτοκτονήσει, κατέβηκε πριν από 20 λεπτά".

Υπενθυμίζουμε ότι χθες το βράδυ, λίγο μετά τις 21:00, τρεις Αλγερινοί μετανάστες που κρατούνται στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου, σκαρφάλωσαν σε καμινάδα κι ανέβηκαν στην ταράτσα ενός κτιρίου, απειλώντας πως θα πέσουν στο κενό αν δεν τους άφηναν ελεύθερους να φύγουν. Σήμερα το πρωί, περίπου 80-90 έγκλειστοι μετανάστες άναψαν φωτιές σε φυλάκιο και στα σεντόνια τους, ενώ πετούσαν κεραμίδια στους αστυνομικούς.

Μ. Καλ.

Δείτε όλα τα σχόλια